حسابداری صنعتی چیست

در این مقاله به زبان ساده تعریف حسابداری صنعتی را برای شما توضیح داده ایم و شما را با کاربرد های این رشته پر طرفدار آشنا کرده ایم.

حسابداری صنعتی چیست

حسابداری صنعتی چیست

حسابداری صنعتی  یک از شاخه های حسابداری است و محاسبه بهای تمام شده کالا ها و محصولات از وظایف حسابداران صنعتی می باشد. کنترل و مدیریت هزینه ها و در مواقع لزوم گرفتن تصمیماتی برای کاهش هزینه های اضافه و افزایش سود شرکت در رشته حسابداری صنعتی بسیار اهمیت دارد. از حسابداری صنعتی برای کاهش هزینه ها برای ساخت کالا و قیمت گذاری مناسب روی محصولات تولید شده و کنترل موجودی استفاده گسترده ای میشود.

کاربرد حسابداری صنعتی کمک میکند تا با برآورد هرینه های تولید محصولات گام مثبتی در جهت پیشرفت شرکت های تولیدی برداشته شود. حسابداری شاخه های متعددی دارد که حسابدرای صنعتی یکی از شاخه های پرطرفدار آن میباشد.

حسابداری صنعتی به انگلیسی

شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که حسابداری صنعتی به انگلیسی چه میشود؟ حسابداری صنعتی به انگلیسی با عنوان Cost Accounting به کار میرود.

کاربرد حسابداری صنعتی

کاهش هزینه ها، کنترل موجودی کالا ها یا محصولات، گرفتن تصمیم های دقیق برای قیمت گذاری محصولات از کاربرد هایی هستند که ارزیابی آنها برای شرکت ها بسیار کمک کننده می باشد.

در عرصه تولید و پیشرفت شرکت های تولیدی انجام اقداماتی مانند تجزیه و تحلیل، پیش بینی و برآورد هزینه ها بسیار حیاتی است و شرکت ها باید همیشه آماری دقیق از بهای تمام شده مواد اولیه محصولات خود داشته باشند تا در هنگام تولید محصولات بتوانند تصمیماتی درست و دقیق بگیرند.

تاریخچه حسابداری صنعتی

حسابداری تاریخچه ای بلند بالا دارد و در گذشته از حسابداری توسط تمدن هایی مانند یونان، مصر و چین برای نگهداری حساب ها، دستمزد و مصالح موردنیاز  برای ساخت اهرام ثلاثه و . . . استفاده می شد.

حسابداری پس از گسترش تجارت، به اوج رشد خود رسید.

حسابداری صنعتی، پس از انقلاب صنعتی و با به وجود آمدن صنایع مختلف به وجود آمد و در طی آن علم محاسبه بهای تمام شده و در نهایت تعیین قیمت فروش ایجاد شد.

تهیه گزارشات

از مهم ترین وظایف یک حسابدار تهیه گزارشات حسابداری  به صورت دوره ای است.

تهیه گزارشات و تحویل آنها به مدیران از اصلی ترین وظایف یک حسابدار است که در صورتی که این عمل به نحو احسن انجام شود، بهبود و پیشرفت شرکت را به دنبال دارد.

تحلیل و بررسی گزارش های تهیه شده که می تواند به صورت دوره های ماهانه و سالانه باشد به بررسی روند فعالیت و توید محصولات می پردازد تا با آشنایی با نقاط قوت و ضعف، ضمینه های رسیدن به تولید و سود بیشتر فراهم شود.

گزارشات در دو نوع درون سازمانی و برون سازمانی وجود دارند. گزارشاتی در مورد مصرف مواد و بهای تمام شده محصول تولید شده از نمونه های گزارشات درون سازمانی هستند و با هدف افزایش آگاهی مدیران یک مجموعه تهیه می شوند.

گزارش هایی مانند بهای تمام شده کالای فروش رفته و سود و زیان محصول تولیدی از جمله گزارش های بیرون سازمانی هستند و با هدف ارائه گزارشاتی مطابق با استاندارد ها و اصول پذیرفته شده تهیه و مورد استفاده قرار می گیرند.

حسابدار صنعتی کیست

بیان کردن اطلاعات حسابداری به زبان ساده و گویا تر از جمله وظایف یک حسابدار صنعتی است.

حسابدارصنعتی نیرویی است که در شرکت ها و سازمان ها به جمع آوری اطلاعات مالی و صنعتی می پردازد تا وضعیت اقتصادی و صنعتی یک شرکت را بهبود ببخشد. گزارشاتی که حسابدار صنعتی جمع آوری، بررسی و ثبت می کند به او کمک می کند تا سلامت مالی شرکت را راحت تر به صورت دوره ای بررسی کند و اطلاعات و راهنمایی های موردنیاز را به مدیران مربوطه انتقال دهد.