حسابداری استارتاپ ها چگونه صورت می گیرد؟
حسابداری استارتاپ ها چگونه صورت می گیرد؟

حسابداری استارتاپ ها چگونه صورت می گیرد؟، اگر فعالیت استارتاپی داشته باشید یا ایده‌ای دارید که قصد اجرایی کردن آن را دارید، پیش از هر چیز باید به مسائل مالی آن توجه داشته باشید. بدون برنامه‌ریزی مناسب برای فرآیندهای حسابداری، شناخت هزینه‌ها و درآمدها نمی‌توانید استارتاپ خود را سرپا نگه‌دارید. اما حسابداری استارتاپ ها چگونه صورت می گیرد؟

حسابداری استارتاپ ها تا چه حد در سرپا نگه داشتن، پیشرفت و در نهایت دست یافتن آن‌ها به موفقیت موثر است؟

آیا انجام امور حسابداری استارتاپ ها از همان ابتدای راه‌اندازی نیازمند یک حسابدار خبره است؟

استفاده از نرم افزارهای حسابداری تا چه اندازه می تواند در حسابداری کاربردی استارتاپ ها نقش داشته باشد؟

برای یافتن پاسخ این پرسش ها تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

اگر بخواهیم با بیانی ساده، مفهومی از استارتاپ یا به عبارت صحیح تر استارت آپ ارائه دهیم باید بگوییم که هرگاه تعدادی نیروی انسانی عموماً جوان و خلاق با داشتن طرح و ایده‌ای نو و متناسب با نیازهای روز، گروهی تشکیل داده و در راستای تولید و عرضه یک محصول و یا ارائه خدمتی فعالیت و در جهت گسترش روز افزون آن تلاش می‌نمایند یک استارتاپ راه‌اندازی کرده‌اند. راه‌اندازی یک استارتاپ نوعی کارآفرینی محسوب شده و گستره پیشرفت و دستیابی به موفقیت آن در حد استارتاپ‌هایی چون گوگل و اپل می تواند عظیم باشد.

حسابداری استارتاپ ها چگونه صورت می گیرد؟

در اینجا فرض ما این است که شما استارتاپی راه‌اندازی کرده‌اید. استارتاپ شما مثل سایر واحدهای کسب و کار نیازمند حسابداری است؛ اما حسابداری استارتاپ ها شرایط متفاوت و خاص خود را خواهد داشت. به هنگام تاسیس و راه‌اندازی واحد کسب و کاری مثل یک واحد تجاری، تولیدی یا خدماتی موسسان و مدیران آن واحد در ابتدای تاسیس، استخدام و جذب نیروهای کاری چون حسابدار، وکیل، دفتردار، منشی و … را جهت تکمیل کادر واحد خود الزامی می دانند.

اما در مورد استارتاپ ها به نظر می‌رسد استخدام حسابدار از ابتدای آغاز به کار استارتاپ ضروری نبوده و در اوایل کار شما باید بیشتر متمرکز روی تبلیغات، بازاریابی و شناخته شدن باشید و استفاده از نرم افزارهای حسابداری جهت حسابداری استارتاپ های نو بنیاد کافی خواهد بود. به مرور و با گسترش کسب و کارتان در برخورد با مسائل مالی چون دریافت تسهیلات، برنامه‌ریزی برای دارایی ها و … می توانید از یک حسابدار یا یک کارشناس امور مالی مشاوره و راهنمایی بخواهید.

انواع نرم افزار و سیستم حسابداری هوشمند فراوانی وجود دارند که در جهت انجام امور حسابداری استارتاپ ها می توانند کمک کننده باشند و از همان ابتدای شروع به کار استارتاپ حساب‌هایی چون حساب درآمد و هزینه را تحت کنترل قرار دهند. این نرم افزارهای حسابداری می توانند به صورت ساده و کاملا کاربردی صورت های مالی استارتاپ‌ها را به صورت گزارشاتی تحلیلی در اختیار مسئولین و مدیران استارتاپ قرار دهند.