آیا ثبت شرکت مالیات دارد؟، ثبت شرکت یکی از کارهایی است که مزایا و معایب خاص خود را دارد. معمولاً متون حقوقی و مالیاتی موجود در فضای وب پر از اصطلاحات تخصصی هستند. این مسئله باعث شده صاحبان کسبوکار دچار چالشها و ابهامهایی در فرآیند ثبت شرکت شوند. یکی از مهمترین این سؤالات مرتبط با مالیات شرکت است. در این مقاله میخواهیم به سؤال آیا ثبت شرکت مالیات دارد؟ بپردازیم.
همه کسبوکارها به ثبت شرکت نیاز ندارند
شاید این توصیه عجیب به نظر بیاید اما واقعاً همه شرکتها به ثبت شرکت نیاز ندارند. اگر فعالیت اقتصادی را انتخاب کردهاید که بدون ثبت شرکت میتوان آن را ادامه داد، خود را درگیر فرآیندهای ثبت شرکت و چالشهای پسازآن نکنید. بسیاری از افرادی که کسبوکارهای کوچکی دارند، ثبت شرکت برایشان بیشتر دردسرساز خواهد بود.
ثبت شرکت برای کسبوکارهایی پیشنهاد میشود که اولاً نوع کسبوکار و شغلشان آنها را ملزم به ثبت شرکت میکند و از طرف دیگر به فکر توسعه بیزنس خود هستند. برای مثال افرادی که قصد دارند علاوه بر ایران، در سایر کشورها نیز دفاتر فعال داشته باشند. کسبوکارهایی که قصد شرکت در مناقصهها و مزایدههای دولتی را دارند. معمولاً کسبوکارهای کوچکی که در ابتدای مسیر هستند و هنوز آینده مشخصی را برای خود ترسیم نکردهاند، نیاز به ثبت شرکت پیدا نمیکنند.
آیا پس از ثبت شرکت باید مالیات پرداخت کنیم؟
بله، پس از ثبت شرکت پرداخت مالیات الزامی است. در حقیقت زمانی که کسبوکاری خود را بهصورت رسمی به ثبت میرساند، در رصد سازمان امور مالیاتی کشور قرار میگیرد. پس از ثبت، شرکتها باید سالانه بخشی از درآمد خود را بهعنوان مالیات پرداخت کنند. بحث مالیات شرکتها یک بحث گسترده و طولانی است. در صفحه مالیات شرکت ها میتوانید آخرین مقالات، پادکستها و ویدیوهای آموزشی مرتبط با مالیات شرکتها را مشاهده و اطلاعات خود را افزایش دهید.
چرا باید به دنبال ثبت شرکت باشیم؟
باوجوداینکه ثبت شرکت مستلزم پرداخت مالیات است، بسیاری از افراد به دنبال ثبت کسبوکار خود هستند. همانطور که گفتیم این مسئله به دیدگاه و سطح فعلی کسبوکار بستگی دارد. اجازه بدهید با یک مثال مسئله رو توضیح دهیم. فرض کنید شما صاحب یک فروشگاه کوچک لباسفروشی هستید. طبیعتاً برای فروشگاهی که روزانه چند فروش محدود دارد، نیازی به استفاده از نرم افزار فروشگاهی نیست. اما اگر این فروشگاه تصمیم بگیرد، فعالیت خود را گسترش داده و حجم بیشتر از بازار را به دست آورد، طبیعتاً باید به سراغ استفاده از سیستمهای پیشرفته حسابداری برود.
مسئله ثبت شرکتها را نیز میتوان با همین مثال توضیح داد. ثبت شرکت مزایایی مثل استفاده از معافیتهای مالیاتی، اعتبار بیشتر در مواجهه با مشتریان، استفاده از وامهای دولتی و در یککلام گسترش فعالیتها را به دنبال دارد.